Държавният департамент забрани на Делян Пеевски и още четирима души, както

...
Държавният департамент забрани на Делян Пеевски и още четирима души, както
Коментари Харесай

Департаментът на САЩ забрани на Пеевски и още четирима да влизат в страната заради тежка корупция

Държавният департамент забрани на Делян Пеевски  и още четирима души, както и на техните фамилии, да влизат в Съединени американски щати поради сериозна корупция.
Очаквайте детайлности!
Публикуваме цялостната позиция на Държавния департамент:
Днес ние обществено оповестяваме имената на някогашните български длъжностни лица Александър Манолев, Петър Харалампиев, Красимир Томов и Делян Славчев Пеевски, както и на актуалното българско длъжностно лице Илко Димитров Желязков  във връзка с присъединяване им в сериозна корупция.
В формалното си качество надлежно на заместник-министър на стопанската система, ръководител на Държавната организация за българите в чужбина и основен секретар на Държавната организация за българите в чужбина Манолев, Харалампиев и Томов са взели участие в корупционни действия, които са подкопавали върховенството на закона и доверието на българското общество в техните демократични държавни институции и публични процеси, в това число употребявайки политическото си въздействие и длъжностни пълномощия за персонална полза. В качеството си на депутат Пеевски е употребявал Желязков, чиновник в Националното бюро за надзор на специфичните разследващи средства, като медиатор и съизвършител в търговията с въздействие и даването на рушвет за отбрана от публичен надзор и за оказване на въздействие върху основни институции и браншове в българското общество.
Министерството на финансите на Съединени американски щати също по този начин глоби Пеевски, Желязков и българския олигарх Васил Божков, дружно с 64 организации, притежавани или следени от Божков и Пеевски, за тяхната роля в обществена корупция, според Указ 13818, който надгражда и добавя Глобалния закон „ Магнитски “ за отчетност при нарушение на човешките права.
Това разгласяване се прави по силата на Член 7031(c) от Закона за  Държавния департамент, задграничните действия и обвързваните с тях програмни бюджетни средства за 2021 година Освен Манолев, Харалампиев, Томов, Желязков и Пеевски обществено са оповестени и имената на брачната половинка на Манолев – Надя Манолева и неговите деца Алекса, Йоанна и Димитър; брачната половинка и сина на Харалампиев – Веселка Харалампиева и Павел Харалампиев, малолетните наследник и щерка на Пеевски и дъщерите на Желязков – Ваня Илкова Желязкова и Роза Илкова Желязкова. Това разгласяване прави неприемливо влизането в Съединените щати на Манолев, Харалампиев, Томов, Желязков и Пеевски, както и на най-близките членове на техните фамилии.
Днешният акт препотвърждава нашия ангажимент в поддръжка на върховенството на закона и укрепването на демократичните институции в България. Съединените щати поддържат всички българи, които работят за напредъка на промените, а Държавният департамент ще употребява своите пълномощия за поощряване търсенето на отговорност във връзка с корумпирани лица в района и в световен мащаб.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР